3 feb. 2009

Jag bara måste läsa denna boken

När jag var i stan innan idag gick jag förbi en bokhandel och såg en bok som jag bara måste läsa. Det är Ray Klunns uppföljare till En sorts kälrlek. Så här stod det i adlibris beskrivning av boken:

STEN VILL INTE BARA LEVA EFTER HUSTRUNS DÖD, HAN VILL LEVA LIVET!

Sten, nu nybliven änkling, försöker leva vidare efter hans unga frus tragiska död. Han, den notoriskt otrogne festprissen som vill leva livet, ska nu själv ta hand om deras 3-åriga dotter vilket inte riktigt står överst på hans prioriteringslista. Efter hustrun Carmens död spårar Sten ur totalt. Han kastar sig ut i Amsterdams nattliv och festandet blir allt vildare, det är sprit, droger och naturligtvis - kvinnor. Sten känner att det är bättre för dottern att bo med några vänner istället med honom och drar iväg på en vild brud- och knarktripp till Ibiza. Så småningom når han botten och hans vänner lyckas övertala honom att resa bort tillsammans med sin dotter för att få en chans att ta kontroll över sitt - deras! - liv. De ger sig ut på en lång resa till Australien via Bali och Thailand. Deras resa blir en sökande början på en relation - en ny relation! - mellan far och dotter, och Sten börjar slutligen förstå vad det är han vill ha och behöver i sitt liv.


Ojoj, vad jag bara måste gå och handla den i morgon.

3 kommentarer:

åsa gillar rosa sa...

Har du handlat den? Ibland blir man så besviken på bok nr2 och 3 och fyra....
spännande att få höra om operan

SaraLilja sa...

Boken är inhandlad och jag hat börjat läst. Den verkar bra, hemsk, fruktansvärd och gripande, och det tog mig bara tre sidor innan jag grär.
Vill du läsa den sen?
Operan var kanon, läs inlägget ovan

Kram

åsa gillar rosa sa...

ja, jag vill läsa den sen. kram