21 okt. 2008

När du inte vet vad du ska dricka


Läste i en blogg jag följer att det ska lanseras ett rödvin som inte ger någon baksmälla. Detta ska gå att göra genom att man har lägre halter av histaminer och garvsyra i vinet. Jag håller med bloggaren om att det nog inte handlar om höga eller låga halter av histaminer och garvsyran utan att det istället är mängden alkohol som är avgörande för hur bakis man blir dagen efter. Plus vätskebrist och lite annat såsom allmän konditionen och mat.
På tal om vin och alkohol kom på att jag bara måste rekommendera ett vitt vin som jag drack i fredags. Vinet är från Nya Zeeland, distrikt Marlborough och är en Sauvigonon Blanc. Det är ett torrt vitt vin som enligt systembolaget är mycket friskt, ungdomligt och har en aromatisk smak med inslag av lime, krusbär och nässlor. Enligt mig var det tokgott! Det heter förresten Vicar´s Choice och kostar 93 kronor. Till det åt jag en fisksoppa. Klockrent och supergott.
Jag kan visserligen inte ta åt mig äran själv för att ha hittat detta goda vin utan på systembolaget bad jag om hjälp och blev på då rekommenderad Vicar´s Choice. Jag måste tillägga att det blir alltid bra när man ber personalen om hjälp och råd med viner.
Så nästa gång du är på systembolaget, glöm inte att använda dig av den expertis som finns där.

Inga kommentarer: