5 okt. 2008

Drömmer om Indien

Den inriktning och klass som jag gick i Örebro innan jag flyttade hem är ute på praktik denna termin. Från min förra klass är det två tjejer som tog tillfället i akt och gör sin praktik i socialt arbete utomlands. Så nu följer jag en av tjejerna som är i Indien. Mycket intressant! Hon får bland annat arbeta på olika hjälporganisationer, skolor och hem för föräldralösa barn, besöka klienter i slumområden, informera och syssla med förebyggande arbete samt en massa annat intressant. Och fy vad jag är avundssjuk nu. Allting verkar så himla intressant och snacka om att få en fantastisk erfarenhet att ta med sig hem. Det skulle ju egentligen ha varit jag. Istället går jag här hemma och funderar på om jag ska byta studieort eller inte. Jag står i valet och kvalet på grund av att Malmö har min inriktning och mentorskap och Lund har ingen inriktning och praktik. Svårt val?! Jag har i alla fall en vecka till innan sista anmälningsdagen är ute (och samtidigt kan jag ju fortsätta drömma om Indien).
Hur ska jag göra?

3 kommentarer:

åsa sa...

Jag hade lätt tagit Indien. Ingen tvekan. Men det var kanske inte ett alternativ. Lund/Malmö!?? Jag hade nog fortsatt i Malmö tror jag..
kramen

Anonym sa...

Jag håller med dig sara. folk som klipper naglarna är inte jätte fräscht. jag blir mer äcklad över att nageln sticker iväg på mig typ.. usch! Jag tror nog att indienresan är kul och man får se mycket osv. Men! jag tipsar om att det är bra att ha en "vanlig" praktik på så sätt att du får arbetslivserfarenhet och där står enligt min uppfattning erfarenheten högre än en resa till indien. + att du får bra koll på svenska lagar och hur dom används! Kramis

SaraLilja sa...

Jag kanske var lite otydlig i valet och kvalet. Mina alternativ är stanna kvar i Malmö eller flytta skolan till Lund.

Men tack för funderingarna!

Kram Sara