27 aug. 2008

Gillar färg i tillvaron

Kvällen innan dagen imorgon.
Klockan åtta i morgon bitti ska jag infinna mig på ögon A i Lund för att genomgå en ögonoperation. Vet ännu inte omfattningen av operationen utan det bedömer Dr när jag väl ligger på bordet. Jag är inte orolig för själva operationen oavsett vilket av de två alternativen det blir utan mer på hur det kommer att gå sen.
Detta är alternativen som gäller:
Alternativ ett är att Dr skrapar och tar bort en dålig och död vävnad från/vid korallkulan och sen sys hinnorna ihop igen. Tyvärr blir 25 % av dessa operationer inte tillfredsställande utan hinnorna går upp och man får sy om. Det är här vi kommer till min oro. Tydligen är jag lite av ett speciellt fall där det inte finns så mycket hinnor att ta på och de som finns är sköra. Med andra ord är mina odds inte helt bra. Jag har gjort fyra sådana här extraoperationer innan och tror mig, det tar verkligen på ens krafter.
Alternativ två är att byta ut kulan och istället sätta in en silkonkula. Detta gör Dr ifall han bedömer att där är för mycket död vävnad. Min oro här ligger förutom på läckningen som i alternativ ett också på att kroppen kanske inte ”tar upp” silikonen utan istället stöter bort den.

Jag tycker att jag är en positiv person som heller ser det bra än det dåliga i saker och ting och tror stenhårt på att man kommer mycket längre med en positiv inställning. Men tyvärr har jag ännu inte listat ut hur min inställning ska får hinnorna att läka med en gång.
Sen är det ju faktiskt inte speciellt roligt att se ut som en regnbåge över ena ögat. Men det är bara att bita ihop och köra på. En väninna sa till mig efter att vi pratat om operationen och min oro över den att hon i alla fall gillade färg i tillvaro. Jag tyckte det var så himla bra sagt så det får bli min inställning till att jag eventuellt kommer att ha diverse färger i ansiktet.


Oavsett, får vi se om jag blir en silikonbrud eller ej!

Inga kommentarer: